Wat doen wij

Catering voor B&I en Educatie

Priscilla Hendriks

Nieuws

4-8-2021

Het moet een feestje worden als je wél op kantoor bent!

‘Het hybride werken vraagt ook hybride cateren. Op rustigere dagen zal een bestelapp, retail- en koffiecorner een prominentere plek krijgen.’ Dat verteld sales manager Priscilla Hendriks in het interview met Facto omtrent de catering post-corona. 

Wat gaat veranderen in de bedrijfscatering én zie je kansen voor nieuwe cateringconcepten als hybride werken doorzet?

In de basis blijft er behoefte aan lekker eten en drinken en blijven mensen naar kantoor komen, alleen minder frequent. Hybride werken vraagt ook hybride cateren. Er zullen rustige en drukke dagen zijn. Op de drukke dagen bieden we onze service aan zoals de gasten voor corona van ons gewend zijn. Maar op rustigere dagen zal een bestelapp, retail- en koffiecorner een meer prominente plek krijgen.

We spelen in op ontmoeting en focussen ons daarom ook op momenten dat gasten wel samen zijn zoals tijdens vergaderingen, bijeenkomsten of recepties. Het moet een feestje worden op de momenten dat je wel op kantoor bent, de kwaliteit van de kantoorbeleving wordt belangrijker en wij kunnen hier als bedrijfshorecaondernemer op in spelen.

Hebben de huidige ontwikkelingen gevolgen voor cateringcontracten en zo ja, in welk opzicht?

Bij huidige contracten is gebleken dat flexibiliteit een belangrijke factor is. Voor de toekomst verwachten we dat deze flexibiliteit belangrijk blijft om de contracten ook financieel duurzaam te houden. Door covid zijn contracten onder spanning komen te staan en is er gebleken dat partnership key is. Door open en transparant te communiceren, is hier een verdiepingsslag gemaakt en heeft het woord ‘partner’ nog meer lading gekregen. Ook het stellen van heldere KPI’s en het gezamenlijke belang formuleren is een must voor het heden en de toekomst.

Is er een rol voor de catering om medewerkers te verleiden gespreid naar kantoor te komen?

De keuze voor de medewerker om naar kantoor te gaan, gaat over de werk/privé-balans en niet per se over of er een lekker broodje op het menu staat. Uiteraard is het wel onze taak om het aanbod aan te laten sluiten bij de wensen en het aantal aanwezige pandbewoners en denken we actief mee met onze opdrachtgevers.

Het wordt voor onze opdrachtgevers waarschijnlijk nog een behoorlijke uitdaging om de aansluiting te blijven vinden met hun medewerkers en wij kunnen vanuit onze rol wél ondersteuning bieden om het extra leuk te maken om naar kantoor te komen!

Heb je tips voor opdrachtgevers die worstelen met de vraag hoe zij de cateringvoorziening moeten inrichten?

Catering zal in de toekomst niet meer bestaan uit ‘one concept that fits all‘, maar zal (nog) meer maatwerk zijn. Het moet echt aansluiten bij de cultuur en identiteit van een organisatie. Dit begint met het onderzoeken van de behoefte van de medewerkers, maar ook wat een organisatie wil bereiken en hoe hij zich wil profileren als werkgever. Daar horen op maat ontwikkelde concepten op aan die in sommige gevallen verder gaan dan alleen de lunchvoorziening.

Om de kosten voor de opdrachtgever te kunnen beheersen en een gezond verdienmodel voor de cateraar veilig te stellen, kan het verstandig zijn om meerdere diensten onder te brengen in het cateringcontract zoals bijvoorbeeld receptiediensten, koffieautomatenvoorzieningen en dergelijke.

Benieuwd naar de andere vragen? Ga naar Facto voor het vervolg!

 

Laatste nieuws

Jeroen Disseldorp

Nieuws

19-10-2021

Dankzij Zenya is kwaliteit bij CIRFOOD altijd top of mind

Interview Zenya met onze kwaliteitsmanager Jeroen Disseldorp CIRFOOD weet als bedrijf in de food industrie maar al te goed hoe belangrijk [...]

Lees alles

Nieuws

7-9-2021

CIRFOOD gaat als eerste cateraar voor EcoVadis Goud

Persbericht: De afgelopen tijd heeft cateraar CIRFOOD belangrijke stappen gezet op het gebied van verduurzaming. Zo werd het allereerste [...]

Lees alles
Vegetarisch restaurant

Nieuws

29-6-2021

Drinken werkt beter *

Weet jij hoeveel je per dag drinkt? Heb je standaard een glas water op je bureau staan of vermoed je dat je eigenlijk iets te weinig [...]

Lees alles

Meer weten over CIRFOOD?

We vertellen je graag meer over ons en onze services en wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen. Vul je gegevens in en we nemen persoonlijk contact op!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je hier in en ontvang om de maand de YOUFOOD nieuwsbrief met daarin alle updates en nieuwtjes van CIRFOOD.