Onze eerste 100% vegetarische restaurant

De deuren van ons allereerste 100% vegetarische restaurant zijn geopend op de faculteit Bouwkunde bij de Technische Universiteit Delft! Het restaurant heeft een volledig vegetarisch aanbod en is daarmee het eerste universiteitsrestaurant in Nederland waar geen vlees meer verkocht wordt. 

Onze Product Managers en chefs hebben hard gewerkt aan ontwikkeling van de vegetarische recepturen en met succes! Er zijn veel verschillende smaaksensaties ontwikkeld en allemaal zonder vlees en vis. Er is gekeken naar alternatieve en plantaardige producten zoals pulled oats, jackfruit, vegetarische vleesvervangers, vegan brood, vegan kaas en daarmee zijn verrassende gerechten ontstaan!

Door bij de faculteit geen vlees meer aan te bieden, reduceren we de helft van de uitstoot door voedsel en er is ook gekeken andere manieren om te verduurzamen, bijvoorbeeld door de verpakking van het eten en het bestek. Daarnaast wordt er een volledige storytelling geïmplementeerd waarbij duurzaamheid centraal staat.

We zijn trots, blij en verheugd dat we weer open zijn met dit nieuwe vega assortiment en we ons team van CIRFOODIES weer mogen zien stralen bij het ontvangen van de eerste gasten.
Let's feed the future!

WEETJES

Elke week lang geen vlees eten bespaard gemiddeld:

  • 101 liter water
  • 79 kilometer autorijden
  • 770 gram dierenvlees

Door vlees te vervangen door vegetarische eiwitbronnen, zoals bijvoorbeeld noten, zaden, bonen en linzen, kunnen we de uitstoot van koolstof en andere broeikasgassen verminderen. 

Een vegetarisch dieet heeft, in vergelijking met een dieet op basis van vlees, tweeënhalf keer minder land nodig om voedsel te verbouwen.

Een vegetarisch dieet verbruikt minder water. Er is veel minder water nodig om plantaardige eiwitten te produceren dan vlees. Om een kipfilet van 8 oz te produceren heb je meer dan 542 liter water nodig. Genoeg om je bad 4,5 keer te vullen.