Wat doen wij

Schoolcatering, bedrijfscatering en catering in zorginstellingen

duurzaamheid

Onze visie
Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de belangrijkste waarden van CIRFOOD. Wie in deze tijd wil ondernemen, kan eigenlijk niet zonder: het staat voor verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid bij onze planeet en haar bewoners.

Wij geloven dat iedereen recht heeft op goede voeding. CIRFOOD zet zich in voor het serveren van verantwoorde maaltijden. Wij willen een gezonde levensstijl bevorderen en letten ook op de belasting voor het milieu.
Alleen een duurzame aanpak garandeert dat we van goed eten kunnen blijven genieten.

Doelstellingen
agenda 2030

In 2015 hebben de lidstaten van de Verenigde Naties de agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling aangenomen: een lijst met 17 ambitieuze doelstellingen die in 2030 moeten zijn bereikt.

CIRFOOD geeft prioriteit aan de volgende doelstellingen:

Honger beëindigen

Beëindig honger, bereik voedselzekerheid en verbeterde voeding en promoot duurzame landbouw

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich een goede maaltijd kan veroorloven. Op scholen, universiteiten en in bedrijven hanteren wij de categorieën budget, standaard en luxe. Er is dus voor elk wat wils, ook mensen met een kleinere portemonnee komen bij ons aan hun trekken. Bovendien gaat de gezondheid van studenten en medewerkers ons erg ter harte. Veel van onze restaurants en kantines voldoen aan de criteria voor Gezonde Kantine van het Voedingscentrum.
Kwaliteitsonderwijs

Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen

Als erkend onderwijsleerbedrijf bieden wij leerwerkplekken aan op alle niveaus en verspreid over heel Nederland. Er is altijd wel een leerwerkplek in de buurt. Maatschappelijke betrokkenheid en verantwoord ondernemerschap staan bij ons hoog in het vaandel. Wij nemen graag mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt, dit geldt voor meer dan 10% van de mensen die bij ons in dienst zijn gekomen. Wij werken samen met Cordaan en Forta4U, die voor deze doelgroep bemiddelen bij het vinden van een betaalde baan, en met Tafel van Zeven, een organisatie die vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt opleidt voor de horeca.
Waardig werk en economische groei

Stimuleren van voortdurende, inclusieve en duurzame economische groei en zinvol, voldoening gevend en waardig werk voor iedereen.

Wij hebben een open bedrijfscultuur, die medewerkers stimuleert tot pro-activiteit en eigen initiatief. Wij zijn een coöperatie en we geloven in gelijkwaardigheid en een integere omgang met de medewerkers. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze medewerkers en wij bieden elke medewerker de mogelijkheid om zich op professioneel en persoonlijk gebied te blijven ontwikkelen. Zo hebben wij onze eigen Food Academy voor koks en bedieningsmedewerkers.
Verantwoorde consumptie en productie

Verzeker duurzame consumptie-, en productiemodellen

Duurzaamheid is stevig verankerd in onze visie en missie. Bij het verzorgen van eten en drinken voor onze opdrachtgevers leveren wij een bijdrage aan een duurzame toekomst en ons motto is dan ook: ‘Feed the Future’. Wij werken bijvoorbeeld volgens ISO 14001-richtlijnen: we kiezen voor oplossingen die economisch én duurzaam zijn. We kiezen zo veel mogelijk voor duurzaam verpakkingsmateriaal:
• Disposableslijn van 100% biologisch afbreekbaar karton of porseleinen servies.
• Herbruikbare koffiebekers en waterflessen van natuurlijke materialen.
Verder maken wij het makkelijker voor onze gasten om afval te scheiden en brengen we voedselverspilling terug naar maximaal 2%. Door intensiever samen te werken met lokale ondernemers, voorkomen we logistieke bewegingen en beperken we de uitstoot van CO2.

Kwaliteit en veiligheid

Om onze bedrijfsvoering continu te verbeteren werken we met diverse ISO keurmerken. Al onze locaties zijn ISO 9001 (kwaliteitsmanagementsysteem) , ISO14001 (milieumanagementsysteem) en ISO26000 gecertificeerd.

Certificeringen

Onze effectieve inzet vertaalt zich in gecertificeerde managementsystemen die consistent zijn met onze bedrijfsmissie.

Kwaliteitsbeheersysteem - ISO 9001:2015

Kwaliteitsbeheersysteem - ISO 9001:2015

Milieubeheersysteem - ISO 14001:2015

Milieubeheersysteem - ISO 14001:2015

MVO - ISO 26000

MVO - ISO 26000

Het duurzaamheids-verslag

Jaarlijks stelt CIRFOOD het duurzaamheidsverslag op, een belangrijk hulpmiddel om te controleren of de vastgestelde streefcijfers in de praktijk ook worden behaald. Het verslag wordt gepresenteerd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering.

Neem contact
met ons op

Ben je geïnteresseerd in CIRFOOD?

Bekijk onze vacatures

Wil je voor CIRFOOD komen werken? Vul je gegevens in en ontvang alle vacatures in via e-mail.