Wat doen wij

Catering voor B&I en Educatie

duurzaamheid

Waar staan wij voor
Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de belangrijkste waarden van CIRFOOD. Het staat voor verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid bij onze planeet en haar bewoners.

Wij geloven dat iedereen recht heeft op goede voeding. CIRFOOD zet zich in voor het serveren van verantwoorde maaltijden. Wij willen een gezonde levensstijl bevorderen en letten ook op de belasting voor het milieu. Alleen een duurzame aanpak garandeert dat we van goed eten kunnen blijven genieten.

Duurzaamheidsdoelstellingen 2030

De 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben deze ontwikkelingsagenda voor 2015 – 2030 vastgesteld. De agenda bestaat uit 17 doelen. Deze SDG’s heten voluit de Sustainable Development Goals, maar worden vaak afgekort naar SDG’s. 

CIRFOOD geeft prioriteit aan de volgende doelstellingen:

Honger beëindigen

Beëindig honger, bereik voedselzekerheid, verbeterde voeding en duurzame landbouw

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich een goede maaltijd kan veroorloven. Op scholen, universiteiten en in bedrijven hanteren wij de categorieën budget, standaard en luxe. Er is dus voor elk wat wils. De gezondheid van mens en bedrijf vinden wij erg belangrijk. Ons assortiment is hier dan ook volledig op ingericht en onze restaurants en kantines voldoen aan de criteria voor Gezonde Kantine van het Voedingscentrum.
Kwaliteitsonderwijs

Toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevordering levenslang leren voor iedereen

Als erkend onderwijsleerbedrijf bieden wij leerwerkplekken aan op alle niveaus en verspreid over heel Nederland. Er is altijd wel een leerwerkplek in de buurt. Maatschappelijke betrokkenheid en verantwoord ondernemerschap staan bij ons hoog in het vaandel. Wij nemen graag mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt, dit geldt voor meer dan 10% van de mensen die bij ons in dienst zijn gekomen.
Waardig werk en economische groei

Stimuleren van duurzame economische groei. Zinvol, voldoening gevend en waardig werk voor iedereen.

Wij hebben een open bedrijfscultuur, die medewerkers stimuleert tot pro-activiteit en eigen initiatief. Wij zijn een coöperatie en we geloven in gelijkwaardigheid en een integere omgang met de medewerkers. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze medewerkers en wij bieden elke medewerker de mogelijkheid om zich op professioneel en persoonlijk gebied te blijven ontwikkelen.
Verantwoorde consumptie en productie

Verzeker duurzame consumptie-, en productiemodellen

Duurzaamheid is stevig verankerd in onze visie en missie. Bij het verzorgen van eten en drinken voor onze opdrachtgevers leveren wij een bijdrage aan een duurzame toekomst en ons motto is dan ook: ‘Feed the Future’. Wij werken bijvoorbeeld volgens ISO 14001-richtlijnen: we kiezen voor oplossingen die economisch én duurzaam zijn. We kiezen zo veel mogelijk voor duurzaam verpakkingsmateriaal:
• Disposables met het FSC-keurmerk.
• Herbruikbare koffiebekers en waterflessen van natuurlijke materialen.
• Verder maken wij het makkelijker voor onze gasten om afval te scheiden en brengen we voedselverspilling terug naar maximaal 2%. Door intensiever samen te werken met lokale ondernemers, voorkomen we logistieke bewegingen en beperken we de uitstoot van CO2.

Kwaliteit en veiligheid

Om onze bedrijfsvoering continu te verbeteren werken we met diverse ISO keurmerken. Al onze locaties zijn ISO 9001 (kwaliteitsmanagementsysteem), ISO14001 (milieumanagementsysteem) en ISO26000 gecertificeerd.

Certificeringen

 

Onze effectieve inzet vertaalt zich in gecertificeerde managementsystemen die consistent zijn met onze bedrijfsmissie.

 

 

EcoVadis Platinum

EcoVadis Platinum

Kwaliteitsbeheersysteem - ISO 9001:2015

Kwaliteitsbeheersysteem - ISO 9001:2015

Milieubeheersysteem - ISO 14001:2015

Milieubeheersysteem - ISO 14001:2015

MVO - ISO 26000

MVO - ISO 26000

Het duurzaamheidsverslag

Jaarlijks stelt CIRFOOD het duurzaamheidsverslag op, een belangrijk hulpmiddel om te controleren of de vastgestelde streefcijfers in de praktijk ook worden behaald. Het verslag wordt gepresenteerd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering.

Meer weten over CIRFOOD?

We vertellen je graag meer over ons en onze services en wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen. Vul je gegevens in en we nemen persoonlijk contact op!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je hier in en ontvang om de maand de YOUFOOD nieuwsbrief met daarin alle updates en nieuwtjes van CIRFOOD.