CIRFOOD start pilotconcept met Healthy Fridge

Gezonde eetgewoonten bevorderen door innovatie

Bij CIRFOOD zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van de eetervaring van onze gasten en opdrachtgevers. We zien dat steeds meer mensen bewust kiezen voor een gezonde levensstijl. Daarom bieden wij een uitgebreid assortiment aan voedzame en heerlijke opties om onze gasten te inspireren en te ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes. Ook als mensen onderweg zijn, op kantoor werken of buiten onze reguliere openingstijden willen bestellen, staan wij klaar. Met deze visie in gedachten zijn we gestart met een pilot samen met partner Healthy Fridge voor de bedrijfscatering.

Laagdrempelig

Healthy Fridge is een concept om op een laagdrempelige manier 24/7 lekker en gezond eten aan te bieden, afkomstig van lokale producenten. Het      maakt het kopen van een salade even makkelijk als het kopen van een candybar. Want hoe vaak komt het wel niet voor dat je door een vergadering, werkplanning of een afspraak buiten de deur de middag- of avondcatering misloopt op kantoor?

Doelstellingen

Onze voornaamste doelen met de Healthy Fridge pilot zijn:

1.         Het testen van een 24/7 aanbod met gezonde opties binnen onze bedrijfscateringdiensten.

2.         Het bieden van gemakkelijke toegang tot gezonde voeding voor onze gasten

3.         Het stimuleren van bewustwording en het bevorderen van gezonde eetgewoonten.

Pilot B&I bedrijfscatering

We zijn begonnen met deze bedrijf catering-pilot op een B&I locatie. De Healthy Fridge is hier geïnstalleerd en gevuld met een gevarieerd assortiment van gezonde snacks, poké bowls, wraps, sandwiches, fruit, soep. In samenwerking met voedingsdeskundigen hebben we ervoor gezorgd dat het aanbod evenwichtig is en voldoet aan verschillende voedingsbehoeften.

Maatwerk

Omdat de standaard organisatie niet bestaat, biedt CIRFOOD ook geen kant-en-klare oplossingen. Samen met Healthy Fridge is er gekeken naar het optimale assortiment. Er wordt veel gewerkt met lokale en duurzame producten.Ook wordt er kritisch gekeken naar voedselverspilling.

Eerste reacties op het bedrijfscatering concept

De feedback die we tot nu toe hebben ontvangen is overwegend positief. Vooral de diversiteit en kwaliteit van het gezonde assortiment worden gewaardeerd. Het belangrijkste is echter de impact op het gedrag van klanten: veel gasten geven aan vaker voor gezonde opties te kiezen, zelfs elders.

Veel gasten geven aan vaker voor gezonde opties te kiezen

Lessen en toekomstige stappen

Het doel van de pilot is om waardevolle inzichten op te doen over de vraag naar gezonde voeding buiten de reguliere openingstijden van de bedrijfscatering om de gemakkelijke toegang van een gezond assortiment te testen. Op basis van het succes van de pilot zijn we van plan om onze gezonde opties verder uit te breiden en de Healthy Fridge op meer locaties te implementeren. Bovendien zullen we blijven luisteren naar feedback van klanten en ons aanbod blijven aanpassen om te voldoen aan hun behoeften en voorkeuren.

Conclusie

Met de lancering van onze Healthy Fridge Pilot zetten we een belangrijke stap in onze missie om gezonde eetgewoonten te bevorderen en onze gasten te ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes. Samen met Healthy Fridge bouwen we aan een platform dat gezonde voeding toegankelijk maakt voor iedereen, met oog voor maatwerk en de behoeften van onze community. Er wordt nu vaker na openingstijden binnen het gebouw gegeten. Deze pilot is een belangrijke stap in onze missie om gezonde en duurzame voeding toegankelijk te maken voor iedereen. We zijn benieuwd naar de reacties van onze gasten en kijken ernaar uit om samen met hen ons aanbod verder te ontwikkelen.